Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december, 2010

En årets...

Att sammanfatta året är ganska lätt. Livet före och Livet efter . Förväntan och Förlust . 2010 var sannerligen ett skitår! Vi hoppas att 2011 blir ett bättre år för oss och alla andra "nya" änglaföräldrar.

(Den ständiga) oron

Hjärnan är hela tiden satt på fullständig beredskap. Det är helt otroligt hur lätt oron kommer på besök. En liten förkylning, inga rörelse direkt på morgonen så är den där direkt. Min sambo säger att jag inte ska "måla fan på väggen" och jag vet ju att han innerst inne har rätt. Men ändå vill inte hjärnan lyda. Hur gör man för att städa bort sina hjärnspöken?

Förälskelse nr 2

Denna lilla möbel kommer förhoppningsvis att stå i vårt nya hem inom en snar framtid. Planerna är i full gång...

Ologiskt (Overkligheter del 2)

I gårdagens inlägg skrev jag om att veckans pynt var då vi dekorerade vår ängels julgran på kyrkogården. Just i det ögonblick jag skrev detta kom återigen den där olustiga känslan av: Vadå vår ängel? Vadå på kyrkogården? En känsla av overklighet. En känsla av att det är någon annans liv jag skriver om. Detta är tills det slår mig, att det är vår verklighet och vårt liv jag skriver om. Att ha dekorerat vår ängels julgran faktiskt är något vi gjort. Samma sak är det när hjärnan kommer ikapp och man inser att det verkligen har hänt. Att vi har förlorat vår son. Och att det inte är någon mardröm. Vi kommer aldrig att vakna upp, utan vi måste lära oss att leva i den.

En veckans...

Veckans... ...avslut: sista jobbdagen för detta år! ...resor: till Småland och Östergötland för julfirande ...pynt: vår ängels julgran på kyrkogården ...bild: tillsammans med barndomsvännen och våra gravidmagar ...inspiration: att börja planera inför vår flytt och möbleringen i vårt nya hem ...sämsta: att dunjackan gått sönder, letandet efter en ny vinterjacka att få plats i börjar på onsdag.

Mitt nya motto

För några år sedan var vi på Kap Verde på semester. Det tog inte lång tid efter att vi hade stigit av planet som vi fick lära oss Kap Verdianernas motto i livet: No stress . Under veckan som gick fick man höra detta motto flera gånger. Det var så de såg livet och levde det. Långt bort i från storstadens hektiska liv och myller. Och det är just detta motto som jag nu försöker leva efter i vår andra graviditet. No stress! Att lita på att det ordnar sig till det bästa och att man försöker prioritera det som är viktigast och att lära sig att säga nej till saker som man känner att man inte hinner. Det är så enkelt, som att man bara tar hand om sig själv.

Änglajulgranen

Även änglar måste ha julgran och julgranskulor. (Våra julgranskulor upphängda i den lilla julgranen på kyrkogården)

Klara, färdiga...

Nu är vi färdiga inför julen och imorgon bär det av till släkt och vänner. Julens ledighet är efterlängtad och välbehövlig efter en omtumlande höst, med många känslostormar inombords. God Jul till er alla!

En veckans...

Veckans... ...köp: hus ...pyssel: att köpa julgran och julpynta ...bus: att även vår Änglason har fått julgranskulor i "lilla" julgranen på kyrkogården ...bästa: fastanställning och lönehöjning ...besök: av bästa L ..."problem": hur får man liv i hyacinten efter att den vissnat lite halvt?

Det osynliga bandet

Känsla av att komma in i på Spädbarnsfondens minnesgudtjänst vid all helgona, var något alldeles speciellt. Där inne satt andra Änglaföräldrar de som vet hur det känns. Man kunde känna samhörigheten i den stora kyrkan. En samhörighet i tystnad. Det behövdes inga ord. Vi har ett osynligt band oss emellan. Vi Änglaföräldrar.

Kloka ord

För några veckor sedan fick vi möjligheten att genom jobbet att gå på ett föredrag med Ola Skinnarmo. Det där med "Äventyrare" har väl aldrig varit något jag har varit intresserad av, men att få chansen att lyssna till honom lockade då det inte är ofta man får chansen att lyssna på sådana föredrag. När föredraget var slut, hade vi fått oss många skratt men också många kloka ord. Det jag tog med mig från kvällen var de tre punkter som motiverar honom på hans resor: - Köp det du inte kan påverka - Tänk positivt - Fokusera på det du kan och bör förändra Dessa tre punkter kommer att följa mig en lång tid framöver och förhoppningsvis hela livet, speciellt när det inte alltid blir som man vill.

Nu är julen här

Granen är klädd, julpyntet framme och julklapparna ligger under granen och väntar.

Vuxenpoäng

Det där med att vara vuxen och när man blir det har jag i veckan funderat över. Men nu kan jag nog säga att jag är en bra bit på väg mot att bli just vuxen. Hur många poäng ger husköp och fastanställning?

En (försenad) veckans

Veckans... ...titt: på vårt nya boende. ...händelse: flytt av kontoret. ...pyssel nr 1: "stora" julbaket bestående av pepparkakor och lussebullar. ...pyssel nr 2: julklappsinslagning med sambon. ...fika: adventsfika med A & D.

"Vi vill inte att bebisar ska dö!"

Jag har tidigare skrivit om Spädbarnsfondens och deras underbara arbete för alla oss som har en ängel i himlen och för alla våra härliga Änglabarn. Förutom det som man blir erbjuden som medlem, driver också Spädbarnsfonden kampanjen Solvändan. Följande står b.l.a. att läsa om denna kampanj på Solvändans hemsida http://www.solvanda.nu/ "Spädbarnsfondens Solvända är en kampanj till förmån för forskning kring spädbarnsdöd, både i magen och efter förlossning. Idén bakom satsningen föddes i en samtalsgrupp för föräldrar som förlorat barn i Skellefteå kommun." "Vi kommer rädda liv." Och just det här med att rädda liv är precis vad Solvändan handlar om, eller som en liten flicka som har en änglasyster uttryckte det: ‎"Vi vill inte att bebisar ska dö", säger hon och visar sin gula blomma som sitter på hennes jacka! Underbart.

God morgon!

Dagen består av att inhandla de sista julklapparna, lite julbak och kanske även lite jobb. Egentligen tycker jag inte att man ska behöva jobba på helgerna när man har ett måndag till fredags jobb, men just denna helg för det nog bli någon timme ändå. För att hinna ikapp efter veckans kontorsflytt. Bildresultat av julbaket utlovas.

Höga berg och djupa dalar...

...det är så det känns när huvudet inte alltid hänger med. Att tankarna far iväg och inte vill. Idag har varit en sådan dag. Med några väldigt djupa dalar men till slut började jag nog närma mig toppen. Och imorgon hoppas jag att jag står där uppe och viftar med flaggan igen. I några dagar.

Förälskelse

http://www.hemnet.se/beskrivning/1099956?r=3

Glada överraskningar

Jag tycker om glada överraskningar. Speciellt de som underlättar vardagen. Så när man till sin förvåning ser att det digitala skyltskåpet återigen snurrar (efter problem i några dagar) och då man ringde efter reperatör igår och själv inte varit där under hela dagen, då blir man glad. Behöver jag säga att jag gick hem med ett lätt leende på läpparna :)

6 månader

Idag är det 6 månader sedan våra liv rasade samman och för alltid förändrades. Vi saknar vår ängel varje dag. Röda rosor pryder minnesplatsen här hemma. Och på kyrkogården brinner speciella ljus.

En veckans...

Veckans... ...viktigaste dag: vår ängels 6-månaders dag. ...återseende: fika med samtalsgruppen ...besök 1: BM besök där vi för första gången fick lyssna på Lilla Livets hjärtljud ...besök 2: Mamma och faster I ...middag: lördag kväll hos vännen J och hennes M & W ...obehaligaste överraskning: "morots-pussen" av sambon...USCH!!!

Fest!

Ja inte för mig alltså. Det blir inte så mycket fest nu förtiden, utan mer trevliga middagar, vilket också är roligt. Men däremot verkar det som om det var fest i magen igår, en kort stund i alla fall. Och ”i-magen-fester” är alltid trevligt, när på dygnet de än inträffar.