Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från januari, 2013

Leva med sorg

Genom en artikel på www.gp.se hittade jag en blogg som berör mig djupt. www.levamedsorg.blogspot.se Artikeln i GP handlar ett träd på kyrkogården som föräldrar har börjat smycka, då det står vid deras dotters grav. Kyrkogårdsbesökare hade klagat och vid ett besök av Noras mamma häromdagen blev hon tillsagd att rensa trädet. Trädet har smyckats med lyktor, leksaker och presenter från hennes kompisar som vakar över henne och håller henne sällskap. Och nu måste de rensa trädet. Lilla Nora drabbades av cancer när hon var 5 år, Wilms tumör. En cancerform där 9 av 10 blir friska, men inte Nora. 2011 förlorade hon kampen. Ett utdrag ur bloggen gick rakt in i mitt hjärta, speciellt de två näst sista raderna (läs nedan) Familjen har precis fått reda på att Nora har en förändring i njuren och blir inlagda på sjukhuset: "Vi skrivs in på akutens korttidsavdelning. Vi får rummet med Nalle Puh. Hon vill hellre ha rummet med Hello Kitty. Men det är redan upptaget. Jag ringer till en fin vän. -

Fattas!

För alltid en för lite. Du fattas varje dag.

Hatkärlek

Det underbart att vara gravid, få känna när bebisen sparkar och veta att där inne finns en människa, en liten person. På samma gång är det ett helvete, men känslor och framför allt oro som åker berg-o-dalbana i tankarna när som helst. Dagens besök hos läkaren gick ok, men inget definitivt. TUL kan bokas och likaså igångsättning, men helst inte innan 1 maj. Herregud! Hoppas verkligen att jag inte behöver gå över en dag efter 23:e april, för till 1 maj tänker jag inte vänta. Vi vet att allt fortfarande kan hända, Det är först när bebisen är ute, fullt frisk som jag till viss del kan slappna av. Sedan kommer ju andra oroskänslor.

På kyrkogården

Lillebror på väg till Storebror med ett nyårsljus Att åka till Storebror på kyrkogården är något som vi gör regelbundet, och definitivt vid högtidsdagar som nu vid jul och nyår. Vi tänder ljus och ibland har vi även med oss en blomma. Att pynta ljusen är något som vi gjort från dag ett, något som gör dem mer speciella för just vår Ängel. Blommor och ljus inför julafton.